Modrićevo vrijeme u Realu ističe - Ancelotti priznao da danima nije progovorio s njim
Foto - EPA

Tvrdi da je umoran

Modrićevo vrijeme u Realu ističe - Ancelotti priznao da danima nije progovorio s njim

Midhat Šljivak

Luka Modrić odgledao je s klupe večerašnji meč La Lige između Real Madrida i Las Palmasa (2:0). Prvi je to put ove sezone da 38-godišnji Hrvat nije igrao, a Carlo Ancelotti je dao razloge što se iskusni veznjak nije pojavio na terenu.

Luka Modrić je u centru pažnje španske javnosti u proteklim danima. Razlog je očajna igra u derbiju s Atleticom gdje ga je Carlo Ancelotti zamijenio već na poluvremenu.

Danas hrvatskog veznjaka nije bilo u sastavu. Ancelotti je kao razlog istakao umor i da želi dati priliku i drugim igračima.

"Bellingham i Modrić? Bili su umorni i odlučio sam ih odmoriti. Bellingham mi je rekao da je umoran i nisam želio rizikovati", rekao je Ancelotti.

Potom je dobio pitanje o Luki Modriću. Novinare je zanimalo je li mu objasnio razloge što je u derbiju s Atleticom igrao samo 45 minuta?

Oglasi

"Ne, nisam razgovarao s njim. Igrači dobro razumiju kada se moraju odmoriti i da moram rotirati igrače. Nije ni Bellingham igrao, pokušavam na što bolji način odmoriti igrače", rekao je Ancelotti i potom je zaključio.

"Rotirat ću sve do reprezentativne pauze. Jednostavno imamo previše utakmica", poručio je trener kraljevskog kluba.

Real je u ovom meču ostao bez Davida Alabe koji neće igrati protiv Girone za vikend, a pod upitnikom je Antonio Rudiger. Mladi Arda Guler se također povrijedio na treningu i čeka ga pauza.

"Arda nema sreće. Bio je dobro po završetku treninga, a zatim je primijetio nešto na mišiću. Rekao je da nije ništa, ali nisam mu dozvolio da se tek tako pojavi na terenu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Povrede Alabe i Rudigera? Treba misliti pozitivno. Vratili su nam se Carvajal i Mendy. Alaba neće igrati protiv Girone, Rudiger je dobio jači udarac", rekao je Carlo Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi