Real Madrid je večeras slavio, ali pogled na tabelu La Lige izgleda nerealno

"Mali" klubje na vrhu tabele

Real Madrid je večeras slavio, ali pogled na tabelu La Lige izgleda nerealno

Edmir Škorić

Real Madrid je u nedjelju razočarao u gradskom derbiju kada je poražen s 3:1 od Atletica, no ubrzo se tim Carla Ancelottija vratio na pobjedničke staze.

Real je večeras ugostio Las Palmas i kao veliki favorit je upisao šestu pobjedu. Kraljevi su slavili sa 2:0. Poveli su krajem prvog dijela golom Brahima Diaza, da bi u 54. minuti Joselu na asistenciju Rodryga postavio konačnih 2:0.

[twitter]https://twitter.com/RasmussHojlund/status/1707104167733453026[/twitter]

Imao je Real veliki broj udaraca na gol gostiju i pravo je čudo kako nije uspio postići više od dva gola. Imao je i Las Palmas svoje prilike, ali Kepina mreža ostala je netaknuta.

U ovom meču se nakon povrede vratio Viniicus i Brazilac je u drugom dijelu dobio priliku za igru, a priliku za odmor dobio je i sjajni Jude Bellingham, kao i Luka Modrić.

Oglasi

Real bi bio na vrhu tabele da nije Girone. Ovaj mali katalonski klub nastavlja sve da oduševljava, pa je u sedmom meču došao do šeste pobjede i jedini je uz Barcelonu i dalje bez poraza.

Večreas je Girona na teškom gostovanju kod Villarreala slavila sa 2:1. Žuta podmornica je povela preko Pareja koji je u 49. minuti iskoristio penal, ali su Dovbyk i Eric Garcia golovima u 56. i 61. minuti režirali preokret Gironi.

Girona će u sljedećem kolu igrati derbi protiv Real Madrida i mnogi neutralni navijači nadaju se da će bajka Katalonaca da potraje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Večeras je odigran i duel Athletica i Getafea na San Mamesu. Dva puta je domaćin vodio sa 1:0 i 2:1, ali su gosti iz predgrađa Madrida osvojili vrijedan bod.

Berchiche i Williams su bili strijelci za Baske, dok su na drugoj strani pogađali Alvarez i Latasa. Kod prvog gola asistirao je Mason Greenwood koji je došao na posudbu iz Manchester Uniteda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Sta je rec nema pacenika jos da komentar bace na najveci klub na svijetu :)
4 1
Klicko2
UZ POMOĆ SUDIJA,LOGIČNO.HALA KLOZET MADRID
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti