Ancelotti se ni za šta na svijetu ne bi mijenjao s Xavijem, pa dao dva razloga i zbog čega
Carlo Ancelotti ne bi želio da sjedi na klupi Barcelone i to se očito nikada neće ni dogoditi

Sretan u Madridu

Ancelotti se ni za šta na svijetu ne bi mijenjao s Xavijem, pa dao dva razloga i zbog čega

Edmir Škorić

Real Madrid je u srijedu navečer u Barceloni slavio sa 4:0 i izborio finale Kupa kralja, a već sutra ima novi izazov.

Real je razbio Barcelonu na Camp Nouu kada to niko nije očekivao, ali ovaj tim je ponovo pokazao svu svoju moć, kao i sam trener Carlo Ancelotti, koji zna kako da pripremi i postavi ekipu u tako velikim i važnim utakmicama.

Madriđani bi vrlo lako mogli do trofeja u Kupu jer će u finalu igrati protiv Osasune, koja je piredila malo iznenađenje i izbacila Athletic Bilbao.

Osim toga, Real Madrid će i ove sezone da se bori za evropsku krunu, a u četvrtfinalu slijede dueli sa Chelseajem. Jedino gdje Realu "škripi" je La Liga, pošto imaju čak 12 bodova za Barcelonom, što se sada čini nedostižnim.

No, Real je to, neće odustati do samog kraja, pa će i sutra protiv Villarreala ići isključivo na pobjedu. Pred tu utakmicu, Ancelotti je na press konferenciji bio raspoložen, a dao je neke izjave koje su bile interesantne i brzo su se prenijele svjetskim medijima.

"Ne odričemo se La Lige sve dok nam matematika ne presudi", kazao je Ancelotti danas pred novinarima, koji je rekao da je slobodan dan nakon pobjede nad Barcom iskoristio tako što se sa suprugom vozio na biciklu.

Potom je kazao da "nikada ne bih mijenjao Xavija ni za šta na svijetu". Zašto? "Zato što ne bih mogao trenirati Barcelonu i zato što sam sretan u Madridu, vodeći najbolji klub na svijetu".

I na kraju govorio je, naravno, o najveteranima, o igračima koji sve drže pod kontrolom. Najavio je da "renovacija ide" i dao im je ko zna koji kompliment.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vidim Benzemu, Kroosa i Modrića kao i uvijek. Tokom cijele sezone normalno je imati razlike u razini, proći kroz jedan ili drugi trenutak. Morate ih ocjenjivati prema onome što rade, a ne prema godinama. Još uvijek ne imaju fizičku građu mladih ljudi, ali niko na svijetu ne zna voditi utakmice kao oni. To ne možete kupiti na tržištu", poručio je Italijan.

Riječi naklonosti imao je i za sjajnog Brazilca Viniciusa Juniora za kojeg je rekao da "obilježava jednu eru u svijetu nogometa".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi