Ancelotti na kraju sve iznenadio odlukom: Pao potpis, zvanično je potvrđen

Ostao u Madridu

Ancelotti na kraju sve iznenadio odlukom: Pao potpis, zvanično je potvrđen · Zvanično

Edmir Škorić

Vjerovalo se da je Ancelotti posljednju sezonu trener Reala jer je imao dogovor oko preuzimanja brazilske fudbalske reprezentacije na kraju sezone, no došlo je do zaokreta.

Sjajni italijanski trener Carlo Ancelotti (64) produžio je ugovor s Real Madridom i danas je španski velikan objavio to na zvaničnoj stranici.

Unutar Brazilskog fudbalskog saveza došlo je do raznih promjena, pa se Italijan ipak odlučio ostati vjeran Realu s kojim juriša naslov prvaka i Ligu prvaka.

Ancelotti je produžio ugovor sa Realom do ljeta 2026. godine, pa će najmanje još jednu sezonu voditi kraljevski tim, na zadovoljstvo njega samog, Florentina Pereza i svih navijača Reala.

Oglasi

U pet sezona na klupi Madriđana osvojio je dva trofeja Lige prvaka, dva Svjetska klupska prvenstva, dva Superkupa, La Ligu, dva Kupa kralja i Superkup Španije. Ukupno ima 10 trofeja kao trener Reala.

Četiri puta osvajao Ligu prvaka

Italijan je vodio veliki broj timova. Počelo je u Reggiani, nakon toga Parma, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Bayern, Napoli i Everton. Jedno je Madriđane vodio u dva mandata.

S Rossonerima je dva puta osvajao Ligu prvaka, donio im Scudetto, Chelseaju naslov engleskog prvaka, Bayernu titulu u Njemačkoj, PSG-u u Francuskoj i pored svega dva puta ga UEFA izabrala za najboljeg trenera na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Definitivno je jedan od najboljih trenera u novijoj fudbalskoj eri i čovjek koji garantuje uspjeh, a igrači ga naprosto obožavaju. 

Njegov ostanak obradovaće mnoge zvijezde Reala, koje fantastično  sarađuju sa njim, bez obzira na sve medijske napise. Luka Modrić nije starter kao prije, često se govori da Hrvat nema dobre odnose sa Italijanom, ali to nije istina i on kao i svi ostali igrači španskog velikana uživaju radeći pod vodstvom jednog od najboljih trenera u historiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi