Owen šokirao Bellinghama: "Nikada nećeš biti kao njih dvojica"

Surovo iskren

Owen šokirao Bellinghama: "Nikada nećeš biti kao njih dvojica"

Edmir Škorić

Jude Bellingham je svojim dobrim igrama u Real Madridu brzo stekao status ozbiljnog i jednog od glavnih kanidata za Zlatnu loptu, ali bivši slavni golgeter Michael Owen smatra da još nije na nivou njegove dvojice bivših saigrača.

Početak sezone Judea Bellinghama je impresivan. Nekoliko mjeseci je prošlo od dolaska u Real Madrid, a već sada ga nazivaju najboljim igračem svijeta. Ono što radi u kraljevskom dresu je nestvarno, prvi je strijelac lige iako veznjak, no legendarni Owen vjeruje da nije na razini dviju legendi Premier lige.

"Čak i ako osvoji LaLigu, Ligu prvaka, pa čak i Euro, neće biti bolji od Gerrarda ili Lamparda. Neće biti u njihovoj ligi", komentarisao je Englez u izjavama za Boyle Sports.

On je s Lampardom igrao u reprezentaciji, a u Liverpoolu s Gerrardom, s kojim je osvojio nekoliko naslova nacionalnog kupa, pa čak i UEFA-in i evropski Superkup.

Ipak, Owen smatra da bi Bellingham mogao osvojiti Zaltnu loptu i da bi to bilo zasluženo ako dođe do svih titula ove sezone.

Oglasi

Owen, koji je i sam svojevremeno igrao za Real Madrid, posljednji je Englez koji je osvojio Zlatnu loptu i to je bilo sada već davne 2001. godine.

Jude Bellingham ima 20 godina i predviđa mu se velika karijera koja je u punom sjaju već sada. Za Englesku je dao dva gola na 27 meečva i bit će bez ikakve sumnje jedan od ključnih igrača te selekcije na Euru u Njemačkoj.

Na klupskoj razini je bivši igrač Borussije Dortmund odigrao 21 utakmicu i dao 17 golova uz pet asistencija. Trenutno je na odmoru jer će Real tek 3. janaura igrati svoj meč protiv Mallorce.

I brat Jobe na dobrom putu

Jude je pauzu iskoristio da se vrati u Englesku i sa porodicom proslavi Novu godinu. Proteklih dana viđen je na dva meča Championshipa, a razlog je njegov dvije godine mlađi brat Jobe koji igra također u veznom redu i član je Sunderalnda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Daleko je od bratovog uspjeha, ali vjeruje da se da bi od ljeta mogao biti član nekog od premierligaških timova. Trenutno je na učinku od četiri gola i jedne asistencije na 24 odigrana meča.

I on sam posjeduje kvalitete, mlad je i tek će da napreduje, a svakako mu odgovara i sama ta činjenica da je mlađi brata jednog od najboljih na svijetu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Ma on je vec bolji a tek krenuo...owane.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi