Niko ne zna podići publiku na noge kao Carlo Ancelotti usred utakmice
Carlo Ancelotti je imao izuzetno fudbalsku karijeru, ali je kao trener postao još veća faca (Foto: Screenshot)

Hladan kao led

Niko ne zna podići publiku na noge kao Carlo Ancelotti usred utakmice

Midhat Šljivak

Real Madrid je u prvom duelu četvrtfinala Lige prvaka na Santiago Bernabeu savladao Chelsea s 2:0 i učinio je veliki korak na polufinalu. Trenutak pažnje na ovom meču pripao je i treneru domaćeg tima Carlu Ancelottiju koji je pokazao da je i sa 63 godine još uvijek majstor s loptom.

Carlo Ancelotti iza sebe ima veliku trenersku karijeru. Prije toga je bio i vrhunski fudbaler, a večeras je publiku na Santiago Bernabeu oduševio potezima pored terena.

Italijanskom stručnjaku je tokom meča došla lopta. On je usprkos tome što je bio u odijelu i cipelama lagano počeo žonglirati s njom i pokazao je dio svog fudbalskog umijeća.

Oduševio je 63-godišnji Italijan sve svojim potezom. Jasno je da majstorstvo nikad ne nestaje i to je Carlo i pokazao večeras.

Treba istaći da je Carlo Ancelotti večeras postao trener s najviše pobjede s kraljevskim klubom u Ligi prvaka. Protiv Chelseaja je upisao svoj 35. trijumf na klupi madridskog velikana.

Oglasi

Zadovoljan je bio prikazanim, ali ističe da je mogli i još bolje.

"Odigrali smo jako dobro u svim fazama. Imali smo malih problema, ali postigli smo dva gola. Da, mogli smo bolje, posebno u drugom poluvremenu kada smo izgledali umorni. Moramo ovu igru ponoviti na Stamford Bridgeu", rekao je Ancelotti i dodao je:

"Znamo da će biti veoma teško u utorak. Chelsea je jako dobar tim i ovo još nije gotovo. Ponavljam, moramo ovakvu igru ponoviti na Stamford Bridgeu."

Interesantno je svakako da je nagradu za najboljeg igrača utakmice ponio Vinicius Junior. Ancelotti se ne slaže s tim izborom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Za mene je Fede Valverde igrač utakmice", kratko je rekao sjajni italijanski stručnjak.

Revnaš Chelseaja i Real Madrida igra se u utorak na Stamford Bridgeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi