Ovo ima samo u Americi: Golman ušao u 122. minuti da igra u napadu, ekonom napravio čudo!

Coronel je s razlogom bio igrač, no trenutak slave nije dočekao

Ovo ima samo u Americi: Golman ušao u 122. minuti da igra u napadu, ekonom napravio čudo!

Endin Čaušević

Cincinnati se plasirao u četvrtfinale US Open Cupa nakon što je pobijedio New York Red Bull poslije penala. Međutim, detalj koji je obilježio utakmicu desio se u 122. minuti kada je rezervni golman Red Bulla, Carlos Coronel, ušao u igru, ali ne kako bi stao na gol već je na terenu bio kao igrač.

New York RB i Cincinnati odigrali su odličnu utakmicu na Red Bull Areni, a na kraju smo putnika u četvrtfinale ovog takmičenja saznali tek nakon izvođenja penala.

Cincinnati je uspio da dođe do prednosti u ovoj utakmici u 42. minuti kada je Kubo zatresao mrežu domaće ekipe za vodstvo od 1:0, no New York je u posljednjim minutama regularnog dijela uspio da poravna na 1:1.

Igrala se druga minuta sudijske nadoknade regularnog dijela kada je Vanzeir uspio da pogodi za 1:1 i erupciju oduševljenja na tribinama, te je odveo meč u produžetke.

U 30 minuta produžetaka nismo vidjeli golove, no desio se detalj o kojem bruji fudbalski svijet. Trener New Yorka odlučio je u 122. minuti na teren poslati rezervnog golmana Carlosa Coronela, ali su se svi iznenadili kada su shvatili da neće stati na gol.

Coronel nije ušao da bude golman već je na teren ušao umjesto napadača Burkea i igrao je do kraja meča u vrhu napada.

Oglasi

No, bilo je jasno da ga je trener New Yorka ubacio u igru kako bi izveo penal, ali nažalost on svoju seriju nije dočekao jer je Cincinnati prije toga uspio da riješi utakmicu i dođe do pobjede.

Zanimljivo da je ekonom New Yorka u toku meča uspio da odštampa dres za Coronela kako bi on kao igrač mogao da uđe na teren.

Iako fan shop nije radio ekonom New Yorka, Sean Ruiz, uspio je nekako da nađe način kako da odštampa sam ovaj dres i uspio je sve da završio do kraja produžetaka.

Iako je Vanzeir donio svojim golom produžetke na kraju je bio i tragičar jer je u prvoj seriji promašio penal koji je na kraju presudio New Yorku.

Igrači Cincinnatija bili su sigurni u pet izvođenja, dok su za NY Red Bull pogađali kasnije Manoel, Carmona i Casseres, ali to nije bilo dovoljno.

Na kraju Coronel nije dobio priliku da izvede penal jer je bio planiran kao izvođač u petoj seriji do koje njegov tim nije uspio da dođe jer je Cincinnati prije toga uspio da riješi meč i plasira se u četvrtfinale.

U centru pažnje sinoć je bio gradski derbi Los Angeles FC - LA Galaxy, a na kraju Galaxy je prošao dalje jer je slavio sa 2:0. U četvrtfinale prošli su još Inter Miami i Houston Dynamo, a preostali mečevi osmine finala igraju se večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi