Carlos izabrao idealan tim: Ovu ekipu niko ne bi mogao pobijediti!

Kakav sastav

Carlos izabrao idealan tim: Ovu ekipu niko ne bi mogao pobijediti!

Legendarni lijevi bek Real Madrida Roberto Carlos izabrao je svoj idealni sastav.

Carlos je tokom karijere igrao sa najvećim zvijezdama koje su u to vrijeme kročile na fudbalske travnjake, a u svom idealnom timu ima samo jednog igrača s kojim nikada nije dijelio svlačionicu.

Na golu je Iker Cassilas, u odbranu je, pored sebe, stavio nekadašnjeg kolegu iz reprezentacije Cafua, te nekadašnjeg saigrača iz Reala Fabia Cannavara i defanzivca Milana Paola Maldinija. Upravo s Maldinijem Carlos nikada nije imao priliku dijeliti svlačionicu.

U veznom redu su Zinedine Zidane, Claude Makelele i Clarence Seedorf, dok su u napadu Ronaldinho, Ronaldo i Luis Figo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Carlos je tokom karijere, osim za Real igrao još između ostalog za Inter, Fenerbahče, Corinthias... Za reprezentaciju je upisao 125 nastupa te je postigao 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi