Carlosova izjava o najboljem igraču je sve, samo ne subjektivna

Konačno neko realan

Carlosova izjava o najboljem igraču je sve, samo ne subjektivna

Jedan od najboljih lijevih bekova svih vremena Roberto Carlos smatra da njegov sunarodnjak Neymar neće moći osvojiti Zlatnu loptu u konkurenciji Cristiana Ronalda i Lea Messija. 

U posljednje vrijeme sve više fudbalera daje subjektivan odgovor o najboljem fudbaleru svijeta, odnosno uvijek govore da je najbolji onaj s kojim igraju, pa bio to Ronaldo, Messi, Harry Kane, Neymar ili neko peti.

Ipak, iako je Neymar njegov sunarodnjak, Carlos smatra da on neće moći postati najbolji na svijetu sve dok su Ronaldo i Messi u formi.

"Mislim da je Neymar napravio dobar potez jer je prešao u PSG. Da bi postao najbolji na svijetu, morao je otići iz Barcelone jer je tamo Messi. Ipak, mislim da dok su god Messi i Ronaldo u formi, Neymar će se morati zadovoljiti treći mjestom", poručio je Carlos.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Koliko je objektivan pokazao je i kada je odgovorio na pitanje ko su favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva. Iako mnogi smatraju da je upravo njegov Brazil trenutno glavni favorit, Carlos ipak nije takvog mišljenja.

"Njemačka, Francuska i Španija - to su favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva, a ne Brazil. Ranije se postavljalo pitanje da li rival ima šansu protiv nas, a sada se postavlja pitanje da li mi imamo šansu prtiv rivala. Vidite li razliku?", upitao je Carlos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi