Transfer koji je iznenadio sve: Ostavio novac i ispunio želju svojoj porodici

Iskusni Kolumbijac

Transfer koji je iznenadio sve: Ostavio novac i ispunio želju svojoj porodici

Haris Zilić

Iskusni defanzivac Carlos Sanchez (35) odlučio je da napravi transfer kako bi ispunio želju svojoj porodici.

Iako je imao ponuda od klubova iz Ligue 1, Serije A, Kolumbijac je odlučio da obuče dres Santa Fe, kolumbijskog prvoligaša i tako po prvi put zaigra u državi za čiju je reprezentaciju skupio 88 nastupa i igrao na dva Mundijala u Brazilu 2014. i Rusiji 2018. godini.

Sanchez iza sebe ima bogatu karijeru, a između ostalog nosio je dres Elceha, Espanyola, Fiorentine, Aston Ville, Wtaforda... Prvi evropski klub bio mu je francuski Valenciennes u koji je došao iz urugvajskog River Platea.

Dolaskom u Kolumbiju, Sanchez je tako ostavio novac po strani i ispunio želju svoje porodice koja će imati priliku da ga gleda na domaćim travnjacima.

Sanchez je nedavno izjavio da ne namjerava još završiti karijeru, a vidjet ćemo da li će Santa Fe biti posljednji klub ili će nas ipak iznenaditi još nekim transferom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi