Sanchezu prijetili smrću, selektor mu posvetio pobjedu

Kolumbijci ujedinjeni

Sanchezu prijetili smrću, selektor mu posvetio pobjedu

Edmir Škorić

Selektor Kolumbije Jose Pekerman posvjetio je pobjedu protiv Poljske (3:0) Carlosu Sanchezu koji je dobio pretnje smrću nakon što je prethodno u meču protiv Japana isključen nakon samo tri minute igre.

Policija istražuje prijetnje Sanchezu, koje dolaze sa društvenih mreža. Podsjetimo da je 1994. godine Kolumbijac Andres Escobar ubijen 10 dana nakon što je postigao autogol protiv SAD-a na Svjetskom prvenstvu.

"Carlos je imao teško vrijeme, želimo da podijelimo ovu pobjedu s njim. Čitav tim se osjeća isto. Dobili smo određene informacije, ali ne mogu ništa da potvrdim", rekao je Pekerman, pa je dodao:

"Igrač je bio duboko pogođen i mislim da svi znamo da je nogomet odavno postao nešto drugo. Ove stvari ne bi trebale da se dešavaju".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sanchez je od 2016. godine u Fiorentini, sada je na posudbi u Espanyolu, a ranije je igrao u Aston Villi dvije godine. Duel protiv Poljske propustio je zbog suspenzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi