Pored silnih zvijezda, PSG je zadnji dan prijelaznog roka odriješio kesu i doveo veliko pojačanje

Potpisao do 2027. godine

Pored silnih zvijezda, PSG je zadnji dan prijelaznog roka odriješio kesu i doveo veliko pojačanje · Zvanično

Eldar Ganibegović

Posljednji je dan prijelaznog roka u mnogim zemljama.

PSG se najviše povezivao s dovođenjem Milana Škriniara iz Intera, no na kraju je ozvaničeno drugo pojačanje na Parku prinčeva.

U redove prvaka Francuske stigao je 25-godišnji španski veznjak Carlos Soler, a PSG je Valenciji za njegove usluge platio 18 miliona eura.

Soler je s PSG-om potpisao ugovor do ljeta 2027. godine i imat će tako priliku da igra s velikim zvijezdama kao što su Neymar, Messi, Mbappe, Verratti i drugi.

"Želio bih zahvaliti svima na dobrodošlici koju sam dobio. Jako sam sretan. Ovo je nova avantura za mene u mojoj karijeri, prva daleko od Valencije i izvan Španije i jako sam ponosan i uzbuđen zbog ideje da počnem raditi sa svojim saigračima. Jedva čekam da ih upoznam i da dam sve od sebe za ovaj dres", rekao je Soler pa nastavio:

Oglasi

"Uvijek sam bio vrlo vrijedan igrač. Pokušavam se prilagoditi onome što trener traži od mene. Ako bude trebao da igram na bilo kojoj poziciji preko terena, dat ću sve od sebe. To je ono što sam radio svih tih godina u Valenciji, pa čak i s reprezentacijom. Igrao sam na nekoliko pozicija i uvijek se stavljam na raspolaganje momčadi. Mislim da je to jedna od mojih najvećih kvaliteta."

"Bit će mi prvi put igrati na Parku prinčeva! Nikad nisam igrao tamo, jedva čekam da uskoro izađem na teren. U utorak nas čeka prva utakmica Lige prvaka na Parku prinčeva i to će biti moja prva prilika da to doživim. Siguran sam da će to biti velika zabava za sve i za navijače."

"Želim im reći da sam zaista zahvalan na dobrodošlici koju su mi ukazali. Dat ću sve što imam i uzvratit ću im naklonost na terenu", kazao je Soler.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Soler je dijete Valencije i dosadašnji dio karijere proveo je u tom klubu s kojim je osvojio jedan španski kup, a u karijeri je još osvojio i Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine s reprezentacijom Španije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi