Smrt oca ga je dotukla: Kraj još jedne velike karijere

Oprašta se Tevez

Smrt oca ga je dotukla: Kraj još jedne velike karijere

E. Ganibegović

Kraj karijere objavio je argentinski napadač Carlos Tevez. 

Argentinac je bio bez ugovora, nakon što je u ljeto 2021. prekinuo s Bocom Juniorsom, momčadi koja ga je 2002. lansirala u fudbalske visine. 

Carlos Tevez kaže da ga je smrt njegovog oca teško pogodila i da je utjecala na njegovu odluku, iako je planirao nastaviti igrati fudbal.

"Mogu službeno potvrditi da sam otišao u mirovinu. Dobio sam dosta ponuda, pa i iz SAD-a, ali to je to za mene, dao sam sve.

Bilo je jako teško zadnjih godinu dana otkako sam ostao bez oca. Prestao sam igrati jer sam izgubio najvećeg fana", rekao je Carlos Tevez za TV America.

Corinthians, West Ham United, Manchester United, Manchester City, Juventus i Shanghai Shenhua su klubovi, pored Boce, za koje je Tevez igrao tokom karijere.

Za reprezentaciju Argentine nastupio je na 73 utakmice i postigao 13 golova, a s njom je osvojio i medalju na OI 2004. godine, kao i prvenstvo Južne Amerike za igrače do 20 godina. 

Dva puta je bio fudbaler godine u Argentini, te po jednom u Brazilu i Italiji. Godine 2004. bio je najbolji strijelac Olimpijskih igara, a 2011. okitio se titulom najboljeg strijelca engleske Premier lige.

Od velikih trofeja valja izdvojiti Ligu prvaka s Manchester Unitedom 2008. godine, FIFA Svjetsko prvenstvo s istim klubom, dvije titule prvaka Engleske s Đavolima i jednu s Manchester Cityjem, te dvije titule prvaka Italije s Juventusom.

Bio je i prvak Brazila s Corinthiansom, a s Bocom je osvajao Copa Libertadores i Copa Sudamericanu, te pet puta prvenstvo Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi