Neymar samo jednim pitanjem ismijao Argentince koji su osvojili Finalissimu

Odgovor Otamendiju

Neymar samo jednim pitanjem ismijao Argentince koji su osvojili Finalissimu

Eldar Ganibegović

Prvog juna održalo se treće izdanje Finalissime, odnosno okršaj najbolje evropske momčadi i najbolje ekipe Južne Amerike.

Ove godine na Wembleyju su se u dvoboju borile reprezentacije Italije (prvaci Europe) i Argentine (pobjednici Copa Amerike). Iako je na početku utakmica bila izjednačena, igrači Lionela Scalonija su upisali ubjedljivu pobjedu.

Rezultat je na kraju glasio 3:0, a golove za Gaučose postigli su Lautaro Martinez, Angel Di Maria i Paulo Dybala.

Nakon trijumfa radosti nije bilo kraja. Počelo je pravo slavlje na travnjaku Wembleyja. Na društvenim mrežama osvanule su i fotografije i videozapisi s proslave argentinskih nogometaša.

Jedan od videa posebno je izazvao bijes u Brazilu. Na snimci se moglo čuti kako Nicolas Otamendi pjeva pjesmu čije su riječi direktno pogodile Brazilce.

"Brazilci, šta se dogodilo? Peterostruki prvaci su uprskali. Messi je odletio u Rio i vratio se s trofejem Copa Amerike",  čuje se na videu. Argentinac se na taj način osvrnuo na finalnu utakmicu turnira u Južnoj Americi u kojoj je njegova momčad savladala Brazil s 1:0. Upravo im je ova pobjeda osigurala sudjelovanje na Finalissimi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Neymar je odmah reagovao na Otamendijevo izrugivanje.

"Jesu li osvojili Svjetsko prvenstvo?", zapitao se Brazilac. Tako je Argentini sugerisao da su najvažnije utakmice tek pred njima, jer za nekoliko mjeseci počinju Mundijal u Kataru. 

Top Komentari

Benz
Boze koja glupost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti