Carlos Tevez postao trener, s njim u stručnom štabu njegova tri brata

Radit će u Argentini

Carlos Tevez postao trener, s njim u stručnom štabu njegova tri brata

E. Škorić

Bivši argentinski reprezrentativac Carlos Tevez je prije nekoliko dana najavio kraj igračke kairjere, ali ubrzo je donio odluku da zaplovi u trenerske vode.

Tevez je početkom mjeseca objavio da je gotova njegova karijera. Bio je gotovo godinu dana bez kluba nakon što je okončao ugovor s Boca Juniorsom. Imao je mnogo ponuda za nastavak karijere, ali je odlučio da okači kopačke o klin.

Tevez je također istaknuo da namjerava postati trener. Kako pišu mediji u Argentini, brzo će imati priliku dokazati se u novoj profesiji. Navodno je prihvatio ponudu i vodit će ekipu Rosario Centrala u Argentini, a tamo će naslijediti Leandra Somozu.

Zanimljivo je da će u njegovom stručnom štabu biti njegova tri brata - Diego, Miguel i Arel. Inače, Tevez je posjećivao treninge Milana i još nekih timova, te pomalo prikupljao trenersko znanje.

Tevezovo predstavljanje kao novog trenera Rosario Centrala zakazano je za sljedeći utorak. Tada će 38-godišnjak debitovati u novoj ulozi u utakmici protiv Velez Sarsfielda. Nakon tri kola argentinske lige , Rosario na svom kontu ima četiri boda i 17. je na tabeli.

Tokom karijere imao je priliku da sarađuje s mnogim velikim trenerima kao što su Sir Alex Ferguson, Massimiliano Allegri ili Marcelo Bielsa.

Top Komentari

MaDaj
Teško timu kojeg ovaj tip vodi. Covijek se nemoze adaptirati u životu a kamoli novim stilovima igre babaha 10 godina živio u engleskoj a riječ engleskog nezna
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi