Carlos Tevez se vratio u Bocu Juniors

Brzo 'pobjegao' nazad iz Kine

Carlos Tevez se vratio u Bocu Juniors · Zvanično

Iskusni argentinski napadač Carlos Tevez zvanično je postao novi/stari fudbaler Boce Juniors.

Nekadašnja zvijezda Juventusa, Manchester Cityja i Uniteda se po drugi put u kratkom vremenskom periodu vraća u svoj matični klub i to nakon godinu dana provedenih u Kini.

Tevez se uvijek kleo na ljubav i vjernost Boci, a onda je prije godinu dana iznenada odlučio prihvatiti ponudu Šangaja i otišao je za 10,5 miliona eura, te postao možda i najplaćeniji fudbaler na svijetu.

U Kini se očigledno nije najbolje snašao jer je odigrao svega 16 utakmica i postigao četiri gola, a za to vrijeme je zaradio nevjerovatna 32 miliona eura. Ugovor sa kineskim klubom je raskinuo godinu dana prije isteka i odlučio se vratiti u domovinu.

Carlos Tevez je u Bocu stigao kao slobodan igrač i potpisao je jednogodišnji ugovor, te izabrao dres sa brojem 32.

"Zaželio sam se Boce Juniors, Argentine i La Bombonere. Poželio sam onaj osjećaj euforije prije utakmice, kada sam osjećao leptiriće u stomaku prilikom izlaska na teren. Drago mi je što sam ponovo kući i volio bih da zaigram na Svjetskom prvenstvu ove godine. Nije mi ostalo još mnogo godina karijerel, ali vjerujem da još imam šta da ponudim", poručio je Carlos Tevez na predstavljanju u klubu iz Buenos Airesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije