Tevez već najavio gdje će nastaviti karijeru

Vraća se u domovinu?

Tevez već najavio gdje će nastaviti karijeru

Endin Čaušević, foto: EPA

Argentinski napadač Carlos Tevez odlučio je da prekine svoju avanturu u dalekoj Kini nakon što je raskinuo ugovora sa Shanghai Shenhuom prema kojem je bio jedan od najplaćenijih igrača svijeta.

Tevez je u kineskom klubu proveo godinu dana, ali je već nakon nekoliko sedmica bilo jasno da nije baš sretan što je napustio Argentinu. Ipak, ovaj iskusni napadač odlučio je nekako da "izdrži" činjenicu da je sedmično zarađivao preko 700.000 eura.

Međutim, odlazak u Kinu nije bio pravi potez za Teveza koji je nakon godinu dana odlučio da zatraži raskid ugovora. Čelni ljudi Shanghai Shenhue mu nisu željeli praviti problem, te su pristali da potpišu sporazumni raskid ugovora s nekadašnjim reprezentativcem Argentine.

Tevez je s kineskim klubom imao ugovor do kraja ove godine, a u Shanghai je stigao prošle zime iz Boce Juniors. Nakon što je postao slobodan igrač gotovo sigurno se može reći da će se Tevez ponovo vratiti u dres kluba u kojem je ponikao.

"Nisam nikada stvarno ni otišao. Tek sam riješio situaciju oko Shanghaija i bilo bi glupo da odmah pričam gdje ću nastaviti karijeru. Svi koji me poznaju već znaju odgovor i nema potrebe da vam ja nešto više pričam na tu temu", poručio je Tevez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije