Umjesto na terenu on sa djecom u Disneylandu: Niko Kineze nije nasamario kao ovaj slavni as

Uzeo im je 40 miliona za izlet od sedam mjeseci

Umjesto na terenu on sa djecom u Disneylandu: Niko Kineze nije nasamario kao ovaj slavni as

A. Čaušević

Postoje fudbalske destinacije gdje igrači odlaze isključivo radi novca. To je prije nekoliko godina bio slučaj sa Kinom gdje su nastupala brojne zvijezde i pri tome zarađivale ogroman novac. 

Kinezi su tada imali ambiciozan projekat. Novac nisu štedili i pretplaćivali su igrače, a šestocifreni iznosi sedmične zarade su bila normalna pojava.

Međutim, samo jedan je čovjek uspio nadmudriti Kineze. Zaradio je ogroman novac, a u toj zemlji je bio na izletu. Sedmično je zarađivao vrtoglavih 700.000 eura.

Carlos Tevez se od fudbala oprostio prije devet mjeseci, a ljubitelji fudbala ga pamte po odličnoj igri te srčanom i borbenom načinu igre. To je prezentovao gdje je god nastupao, osim u Shanghai Shenui 2017. godine.

Argentinac je u Kini proveo sedam mjeseci, a pri tome je uspio zaraditi 40-ak miliona eura. U nekoliko navrata je uspio razljutiti kineske navijače.

Oglasi

Najveći skandal je napravio kada je iscenirao svoju povredu te je u vrijeme utakmice svog tima otišao u Disneyland sa djecom.

I tadašnji trener ga je kritikovao zbog viška kilograma i da je totalno van forme. Ali to Apachea nije ništa pogađalo.

Tevez je "ulovljen" u Disneylandu dok je njegov tim igrao utakmicu

"To je za mene bio samo izlet. Lijepo je što su me trener i predsjednik kritikovali. Nisam ni znao šta radim tamo", kazao je Tevez 2018. godine.

"Loši su. Neće ni za 50 godina biti konkurentni", dodao je Argentinac i ispostavilo se da je u pravu pošto je kineski ambiciozni projekat o osvajanju fudbalskog svijeta propao nakon pandemije Covida.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CW8i0LSJV5E/?hl=en[/instagram]

Tevez je za kineski Shangai Shenhua skupio 20 nastupa te je postigao četiri gola. Posljednji klbu u karijeri mu je bio Boca Juniors.

U Evropi je između ostalih nastupao za Manchster United s kojim je osvojio Ligu prvaka te Manchester City i Juventus. Nakon okončanja karijere prošle godine je bio trener Rosario Centrala, ali je nakon nekoliko mjeseci dobio otkaz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi