Tevez na Mundijalu nije navijao za Argentinu, objasnio zašto Messiju nije čestitao na trofeju

Bivši reprezentativac Argentine

Tevez na Mundijalu nije navijao za Argentinu, objasnio zašto Messiju nije čestitao na trofeju

Edmir Škorić

Bivši trener Rosario Centrala i nekadašnji sjajni napadač Carlos Tevez uvjeravao je da je "malo" pratio Svjetsko prvenstvo te da je Francuska reprezentacija kojoj je posvetio najviše pažnje.

Tevezova Argentina osvojila je Svjetsko prvenstvo u Kataru, pošto je predvođena Lionelom Messijem u velikom finalu 18. decembra pobijedila Francusku na penale.

"Malo sam pratio Svjetsko prvenstvo. Najviše sam pratio Fracnusku jer je to bila ekipa koja mi se sviđa", izjavio je Teve, koji je potom objasnio zašto nije čestitao Messiju na trofeju.

"Nisam pisao Messiju jer je njegov telefon sigurno eksploatiran. Veliko mi je zadovoljstvo što moja djeca kliču njegovim golovima", poručio je Tevez.

Što se tiče njegovog odlaska iz Centrala, Tevez je želio jasno dati do znanja da njegov odlazak iz kluba nije bio sportski razlog:

"Imao sam priliku ostati u Centralu, ali nisam ostao zbog političkog pitanja. Čim sam otišao iz Rosario Centrala zvali su me iz Independientea. Uživam u trenucima. S porodicom sam na ranču koji imam. Volim uživati u naklonosti ljudi. Biti trener bilo je dobro iskustvo, volim to. Dio strategije mi se najviše svidio", dodaje nekadašnji reprezentativac Argentine.

Tevez je spreman da se vrati trenerskom poslu, ali ističe da to neće uraditi pod svaku cijenu i sa bilo kojom ekipom.

"Imati dobar projekt u današnjem argentinskom nogometu vrlo je teško, postoje tri ili četiri kluba koji to mogu. Danas nemam potrebu izlaziti i bilo što režirati. Projekti me privlače".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tevez je za Argentinu na 76 utakmica postigao 13 golova, a u karijeri je igrao za Bocu Juniors, Corinthians, West Ham, Manchester United, Manchester City, Juventus, Shanghai...

Karijeru je okončao prošle godine u dresu slavne Boce u kojoj je sve i počeo. Kao najveće uspjehe u karijeri sigurno će izdvojiti naslove Serije A (2) s Juventusom i Premier lige s Unitedom (2), odnosno Cityjem također dva. S Unitedom je 2008. godine osvojio Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi