Kada je Mancini izveo Džeku iz igre, Tevez je 'eksplodirao': Nakon 10 godina progovorio o tom sukobu

Argentinac je imao žestok okršaj sa Italijanom

Kada je Mancini izveo Džeku iz igre, Tevez je 'eksplodirao': Nakon 10 godina progovorio o tom sukobu

Edmir Škorić

Carlos Tevez bio je suspendovan na nekoliko utakmica u sezoni 2011/12 jer je odbio ući u igru u utakmici Lige prvaka protiv Bayerma

City je 2012. godine proslavio svoj prvi naslov prvaka Engleske od 1968. godine. Sjetit ćemo se da je Edin Džeko u nadoknadi zabio za 2:2 na Etihadu protiv QPR-a u posljednjem kolu, a onda nedugo nakon toga Sergio Aguero golom donosi titulu.

Carlos Tevez bio je dio tog tima, iako je te sezone imao tek 13 ligaških mečeva, ali ne zbog problema s povredama već zbog discipline i odluke kluba jer je prethodno odbio da uđe u igru protiv Bayerna u Ligi prvaka.

City je u 2. kolu Lige prvaka gostovao Bayernu, a Tevez je bio smješten na klupu jer je Mancini šansu davao Sergiju Agueru i Džeki. Već u 35. minuti Teveza je Mancini poslao na zagrijavanje nakon što je Bayern imao 2:0 vodstvo.

"Momčad Bayerna je bila daleko superiornija od nas", prisjetio se Tevez deset godina kasnije, navodeći: "Zagrijavao sam se deset minuta do kraja prvog poluvremena. Nastavio sam se zagrijavati na poluvremenu i kad je počelo drugo poluvrijeme".

U 56. minuti Mancini pravi prvu izmjenu. Iako je City i dalje gubio 2:0, u igru šalje defanzivnog vezistu Nigela de Jonga umjesto napadača Džeke, a to je Teveza jako pogodilo.

Oglasi

"Znao sam da sam se do tada dovoljno zagrijao da uđem. Kad sam vidio zamjenu, uopće mi se nije svidjelo. Naljutio sam se", kazao je Tevez, koji je u tom trenutku odmah otišao na klupu.

"Otišao sam ravno do klupe. Kad mi je Mancini rekao da se nastavim zagrijavati, rekao sam ne. Rekao sam da sam spreman igrati ako on to želi. Ali ne želim se dalje zagrijavati, jer sam već proveo 35 minuta zagrijavajući se".

Mancini i Tevez su se tada počeli svađati: "Malo na engleskom, malo na španskom, malo na italijanskom. Bio je potpuni haos. Mislim da je bilo riječi pogrešno shvaćenih".

Napadač je nakon ove svađe suspendovan. "Ako mene pitate, on je završio u Cityju. Ako želimo napredovati kao momčad, Carlos ne može igrati s nama", vikao je Mancini nakon spomenutog duela.

Tevez je otišao u rodnu Argentinu, a propala je prilika da tokom zime promijeni klub. Onda se vratio treninzima Cityja u februaru. "Vratio sam se i ispričao se za pogrešku koju sam napravio u tom trenutku", objasnio je Tevez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Krajem m arta 2012. Argentinac se vratio protiv Chelseaja i odigrao ključnu ulogu u osvajanju prvenstva u sedmicama koje su uslijedile.

"Iako je te večeri u Minhenu izgledalo sve drugačije, moj odnos sa Mancinijem uvijek je bio dobar. Oboje smo se ispričali, shvatili da to nije ok i na kraju smo zajedno postali prvaci Engleske", dodao je napadač.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RuthlessDyni
City osvojio prvi naslov od 1068 godine ?
5 0
Pajkan
Haha i Mancini je bio dileja samo takva.Gubiš:2 i onda vadiš napadača da bi ubacio defanzivnog veznog lol.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi