Carlos Tevez sljedeće godine završava karijeru

Dolazi vrijeme za kraj

Carlos Tevez sljedeće godine završava karijeru

Argentinski napadač Carlos Tevez donio je odluku da okonča bogatu karijeru nakon što mu istekne sadašnji ugovor sa Bocom Juniors.

Ako ne bude nekih nepredviđenih preokreta, to znači da će se Tevez oprostiti od fudbala na kraju 2019. godine i da je pred njim još godina i po aktivnog igranja.

"Ostavit ću fudbal kada mi bude istekao ugovor s Bocom na kraju sljedeće godine. Ne želim otići u drugi klub i oprostiti se u nekom drugom dresu", izjavio je Tevez koji je dodao da se nakon završetka karijere namjerava baviti trenerskim ili direktorskim poslom.

Carlos Tevez je živa legenda Boce Juniors u koju je stigao još kao 13-godišnjak, a prvu utakmicu je odigrao 2001. godine. Kasnije je nastupao za Corinthians, West Ham, Manchester United, Manchester City, Juventus, ponovno Bocu, Šangaj i onda po treći put za Bocu Juniors.

Za reprezentaciju Argentine ubilježio je 76 nastupa i postigao 13 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije