Kad je vidio šta se radi u reprezentaciji oprostio se sa 29, sada je milioner i žena mu jede iz ruke

Zbogom nacionalnom dresu je rekao 2018. godine

Kad je vidio šta se radi u reprezentaciji oprostio se sa 29, sada je milioner i žena mu jede iz ruke

Admin Čaušević

San svakog dječaka je da jednog dana zaigra za reprezentaciju svoje zemlje. Ipak u nekim zemljama ta silna želja blijedi pogotovo zbog utjecaja menadžera, politike i raznoraznih lobija.

Sve je više slučajeva u kojim igrači, pa čak i oni poznati, odlučuju da se prerano oproste od nacionalnog dresa i to iz raznoraznih razloga. U javnosti alibi glasi "želja da se da mlađim igračima da šansa, a u tajnosti je priča drugačija.

U najboljim fudbalskim godinama od reprezentacije se oprostio i Carlos Vela. Sjajni Meksikanac je El Triju rekao zbogom sa 29 godina. Kao razlog je naveo da mlađi igrači trebaju dobiti veću minutažu.

Od reprezentacije se oprostio nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine kada su Meksikance pogađali određenih skandali, prvenstvno dovođenje protistutki u hotele.

Veli se nije sviđala takva atmosfera, odlučio je da se fokusira na klupskku karijeru i sada pet godina kasnije ima sve što poželi. Na računu milioni, a oko njega žena iz snova.

Oglasi

Bila je 2021. godina kada je postao najplaćeniji igrač MLS-a sa platom od 6.3 miliona eura, a u međuvremenu je uspio kupiti i vilu od 4 miliona u Los Angelesu.

Kada je potpisivao novi ugovor na zimu 2022. godine odlučio je da pristane na smanjenenje plate, ali svejedno i dalje odlično zarađuje sa platom od četiri miliona eura.

Dugo godina je u vezi sa Saiaom Canibano, a prvi put u javnosti je svoju vezu sa Španjolkom otkrio u maju 2017. godine. U međuvremenu su dobili dvoje djece, sina Romera i kćerku, Indiju.

Dok nije upoznala Velu, Canibano je bila angažovana kao novinarka. Njihovu vezu su u tajnosti čuvali, a prije šest godina su odlučili da sa svim izađu u javnost.

Vela je još kao 17-godišnjak stigao u Evropu. Iz Gaudalajare je prešao u Arsenal gdje mu je prva godišnja plata bila 500.000 eura. Topnici su ga slali na nekoliko posudbi, a svoj vrhunac je doživio u Real Sociedadu koji ga je doveo za 14 miliona eura.

U klubu iz San Sebastiana je godišnje zarađivao preko tri miliona eura, a u tom gradu je upoznao i ljubav svog života. U MLS je otišao nakon Mundijala u Rusiji kada se i oprostio od reprezentacije.

Prema nekim informacijama Velino bogatstvo se procjenjuje na 20 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti