Najteži dani karijere čuvenog dvojca: Na TV-u će gledati utakmice iz Katara
Foto - Instagram

Za njih nema mjesta

Najteži dani karijere čuvenog dvojca: Na TV-u će gledati utakmice iz Katara

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Meksika, Gerardo 'Tata' Martino, javno je saopštio kako na Svjetsko prvenstvo u Katar neće voditi čuvene napadače Javiera Hernandeza i Carlosa Velu.

Tata Martino je za reprezentativne akcije ovog mjeseca pozvao četvoricu napadača. To su Raul Jimenez, Rogelio Fuenes Mori, Henry Martin i Santiago Gimenez.

Trojica od ove četvorice napadača ići će u Katar. Čuveni Chicharito Hernandez i Carlos Vela nemaju nikakve šanse da se nađu na spisku za Mundijal.

"Vela se sam ispisao iz reprezentacije prije tri godine, a umjesto Chicharita biram druge napadače", rekao je Tata Martino.

Oglasi

Vrlo je moguće da u Katar ne putuje i glavna zvijezda Raul Jimenez. Problemi s povredama mogli bi navesti Martina na ovu veliku odluku.

"Dvojica su zdrava, a dvojica nisu. Uvijek sam govorio da je naša prva 'devetka' Raul Jimenez, ali on ima povredu koja mu onemogućava konstantnost u igri. Sreća je pa nismo u nevolji jer imamo dobre zamjene", rekao je Martino i dodao je:

"Izabrat ćemo trojicu od četvorice. Razgovarat ćemo i vidjeti ko će ostati kod kuće", poručio je čuveni trener.

Carlos Vela je za nacionalni tim odigrao 72 utakmice i postigao je 19 golova. S druge strane Chicharito je u 109 nastupa postigao 52 gola.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Meksikanci će u Kataru ove jeseni imati veoma zahtjevnu grupu u kojoj se još nalaze Argentina, Saudijska Arabija i Poljska.

Svjetsko prvenstvo otvaraju 22. novembra s Poljskom, a zatim slijede dueli s Argentinom (26.11) i Saudijskom Arabijom (30.11).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti