Carrasco: Moje ambicije ostaju iste uprkos odlasku iz Evrope

Belgijanac karijeru nastavlja u Kini

Carrasco: Moje ambicije ostaju iste uprkos odlasku iz Evrope

Belgijski fudbaler Yannick Carrasco iznenađujuće je napustio Atletico Madrid i potpisao za kineski Dalian Yifang, navodno za 30 miliona eura.

U svom prvom intervjuu nakon odlaska u Kinu, Carrasco je poručio da njegove sportske ambicije ostaju iste uprkos tome što je Evropu napustio već kao 24-godišnjak.

"Ne vjerujem da sam napravio loš potez. To što sam otišao iz Evrope ne znači da više nemam sportskih ambicija. Također, ne vjerujem da će me ovo koštati poziva u reprezentaciju Belgije. Želim igrati na Svjetskom prvenstvu, a selektoru ću dobrim igrama pokazati da to i zaslužujem", započeo je Carrasco, te nastavio:

"Kinesko prvenstvo se razvija, uslovi za fudbal su na vrhunskom nivou i radujem se što ću vidjeti nešto novo. Ponuda koju sam dobio od Daliana za mene predstavlja veliki znak povjerenja i poštovanja, kao i priliku da dodatno napredujem. Kako u fudbalu, tako i u nekim drugim životnim stvarima. Nisam došao samo zbog novca".

"Zajedno sa Hulkom, Lavezzijem, Capellom i, naravno, mojim prijateljem Witselom doprinijet ću razvoju fudbala u zemlji koja je strastvena u ovom sportu", dodao je Carrasco.

Yannick Carrasco je u prošlosti nastupao za Atletico Madrid, Monaco i Genk, a za reprezentaciju Belgije je odigrao 22 utakmice i postigao pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi