U Atleticu trljaju ruke: Carrasco i Gaitan karijere nastavljaju u Kini

Iznenađujići transferi

U Atleticu trljaju ruke: Carrasco i Gaitan karijere nastavljaju u Kini · Zvanično

Endin Čaušević

Atletico Madrid danas je šokirao fudbalsku javnost objavom da je ovaj klub odlučio prodati Yannicka Carrasca i Nicolasa Gaitana.

Španski klub je na svom zvaničnom Twitter profilu potvrdio da Carrasco i Gaitan više nisu članovi Atletica i da će svoje karijeru nastaviti u dalekoj Kini. Atletico Madrid je prihvatio ponudu Dalian Yifanga za obojicu fudbalera.

Ovaj potez je iznenadio navijače madridskog kluba posebno kada je u pitanju Carrasco koji je bio poprilično standardan u ekipi Diega Simeonea. Navodno, Atletico Madrid je od transfera ovih igrača zaradio 48 miliona eura. Carrasco je plaćen 30, a Gaitan 18 miliona eura.

Top Komentari

6HM6
cccc Yannick Carrasco od Manchester United do Dalian Yifanga,mogao je on to puno bolje :)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi