Carrasco ponovo 'sanja' o povratku u Evropu: Strancima je u Kini teško...
Carrasco se pokajao zbog svog poteza

Belgijanac se nada da bi u zimskom prelaznom roku mogao da se vrati u Evropu

Carrasco ponovo 'sanja' o povratku u Evropu: Strancima je u Kini teško...

S. Pašalić

Nekadašnji igrač Monaca i Atletico Madrida, Yannick Carrasco, ponovo je izrazio želju da se vrati u Evropu.

Belgijanac je u februaru 2018. godine iz Atletica otišao u kineski DL Yifang za 10.5 miliona eura, a mnogi su ostali iznenađeni sa njegovim potezom.

Ipak, Carrasco je u proljeće ove godine poručio kako se želi vratiti u Evropu, a sada je to ponovio i u jednom intervjuu.

"Na terenu mogu zaboraviti sve, ali život stranca je tamo težak. U prethodnom prelaznom roku bilo je teško klubu da me pusti. Sada je situacija drugačija. Nadam se da ću, ako bude nešto konkretno ove zime, moći otići.", rako je Carrasco.

Ove sezone Balgijanac igra sjajno i u 22 utakmice je postigao 14 golova, a komentarisao je i razliku igranja u Evropi i Kini.

"Moje su ocjene zaista dobre. Ljudi ponekad kažu: 'To je samo Kina', ali uvijek sam govorio da je to jaka konkurencija. U Evropi radite dobru trkačku akciju i dobijete loptu, u Kini morate sami to više na silu. Morate preći više kilometara da biste došli u dobru poziciju."

"Život mi je samo teži. Grad je težak za strance. Moja žena je ovdje živjela sa mnom cijelu godinu. U drugoj godini je imala uspone i padove."

"Želi otvoriti kompaniju i zaokupljena je time. Ako ste u braku, želite biti i sa suprugom. Sada često spavam sam kad se vratim kući. To je malo teško.", dodao je Carrasco.

Ovog ljeta se dosta pisalo o interesu Arsenala, ali i Bayerna da dovede Carrasca u svoje redove, ali do transfera na kraju nije došlo.

Top Komentari

zokora
Sad seri kad si uzeo milione
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi