Carrasco pristao na smanjenje plate samo da dođe u Arsenal

Vraća se iz Kine?

Carrasco pristao na smanjenje plate samo da dođe u Arsenal

E. Čaušević

Bivši fudbaler Atletico Madrida, Yannick Carrasco, prema svemu sudeći će nakon samo godinu dana napustiti kineski Dalian Yifangu i vratiti se u Evropu.

Carrasco je u januaru prošle godine iznenadio fudbalsku javnost da napusti Atletico Madrid i karijeru nastavi u dalekoj Kini iako ima tek 25 godina. Međutim, prva godina nije bila baš za pamćenje jer je na 25 utakmica postigao skromnih sedam golova.

Očito je da Belgijanac nije zadovoljan situacijom u Kini i nedavno je priznao da mu nedostaje fudbal na vrhunskom nivou kakav je u Evropi. Engleski mediji objavili su prije nekoliko dana da postoji velika mogućnost da u narednom periodu ovog igrača gledamo u Premiershipu.

Iako se prvobitno povezivao s Manchester Unitedom u prethodnih nekoliko dana sve jača je priča da će ipak doći u Arsenal. Navodno, Unai Emery je razlog što želi doći u Arsenal jer vjeruje da bi se odlično uklopio u igru ovog tima.

Belgijanac u Kini godišnje zarađuje oko devet miliona eura što je problem u pregovorima jer teško da će neki klub pristati da mu da istu platu. No, kako piše Mirror ovaj 25-godišnji igrač poručio je čelnicima Arsenala da je spreman na smanjenje plate što pokazuje njegovu želju da dođe u londonski klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Arsenal stiže i Denis Suarez

Suarez je zatražio od kluba da ga puste u januaru jer želi pronaći tim gdje će imati veću minutažu, a to neće biti teško jer je u Barci odigrao samo šest utakmica. Interes za ovog igrača pokazalo je nekoliko španskih klubova, no u borbu se uključio i Arsenal.

Unai Emery je pokazao veliki interes za Suareza i vjeruje da bi on bio jako dobro pojačanje za Topnike. Navodno, Arsenal je spreman platiti oko 22 miliona eura za ovog 24-godišnjaka, no Barcelona je poslala odgovor da on može ići jedino za 25 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti