Cascarino: Klopp neće dugo ostati u Liverpoolu
Foto: EPA

Bivši fudbaler smatra da će Kloppu biti potreban odmor

Cascarino: Klopp neće dugo ostati u Liverpoolu

Nekadašnji reprezentativac Irske, i fudbaler nekolicine engleskih i francuskih ekipa, Tony Cascarino, smatra da se Jurgen Klopp neće dugo zadržati na klupi Liverpoola, te da će uvijek vruća klupa Redsa u konačnici "izmoriti" njemačkog stručnjaka.

Cascarino, danas TV voditelj i sportski analitičar, je iznimno popularan među navijačima Liverpoola, međutim njima se možda i neće svidjeti njegovo predviđanje brzog odlaska Kloppa s kormila ekipe.

"Apsolutno shvatam zašto neki treneri, koji zahtijevaju veliki intenzitet rada od svojih igrača, požele uzeti odmor od fudbala...Pep Guardiola je uradio isto kada je napustio Barcelonu 2012. godine, a ne vjerujem ni da će Klopp, zbog istog razloga, ostati dugo na Anfieldu", istakao je Cascarino, te nastavio:

"Jednostavno mislim da to nije moguće. Težak je to posao za trenere koji su jako zahtjevni i traže od svojih igrača da igraju u strahovitom ritmu od prve do posljednje minute."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Gledate Kloppa kako skakuće gore-dole pored terena, on je jako strastven, prati svaku akciju...Nisu to samo utakmice, on to radi od ponedjeljka do petka na svakom treningu", dodao je bivši reprezentativac Irske.

Tony Cascarino je, inače, u svojoj karijeri nastupao i za Millwall, Aston Villu, Celtic, Chelsea, Marseille i Nancy.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi