S tribina je snimljena najluđa scena sezone - Glavna uloga je Casemiro
Dovođenje brazilskog veznjaka Casemira ispostavio se kao vrhunski potez rukovodstva Manchester Uniteda jer je Brazilac vezni red Crvenih đavola podigao na mnogo veći nivo nego što je bio ranije (Foto: Screenshot)

Nevjerovatni Brazilac

S tribina je snimljena najluđa scena sezone - Glavna uloga je Casemiro

Midhat Šljivak

Manchester United napravio je fenomenalan potez dovođenjem brazilskog veznjaka Casemira iz Real Madrida jer ovaj 30-godišnji fudbaler igra zaista fantastičan fudbal u dresu tima s Old Trafforda.

Casemiro je proteklog ljeta na iznenađenje svih napustio Real Madrid i došao je u Manchester United koji ga je platio 60 miliona funti.

Nakon kratkog navikavanja na fudbal u Engleskoj, Casemiro je postao prava zvijer na sredini terena i engleski stil fudbala mu u potpunosti odgovara.

Brazilac igra zaista čudesno. Koliki je ratnik pokazuje i scena koju su snimili navijači Uniteda tokom utakmice s gradskim rivalom Cityjem kada je Casemiro morao kratko van terena.

Sjajni veznjak nije mogao čekati da se vrati na teren. Vrištao je i galamio dozivajući sudiju da mu dopusti povratak u igru i nije dao da ga ništa zaustavi.

Oglasi

Klupski ljekar ga je pokušavao smiriti. Vukao ga je za rukav da ne ulazi bez dozvole u teren jer bi mogao biti kažnjen, no to Casemira nije zanimalo jer je silno želio da se vrati u igru.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da je Casemiro pravi potez rukovodstva Manchester Uniteda. U najboljim je godinama i igrač koji donosi dosta toga na mjestu defanzivnog veznjaka.

Manchester United također nakon dugo vremena izgleda kao tim za velike stvari. Crveni đavoli su u vrhu tabele odmah iza Arsenala i Manchester Cityja i tim Erika ten Haga igra zaista odličan fudbal.

Casemiro je bez ikakve dileme ima velike zasluge što je ovaj tim postao pravi ratnički i što za razliku od prethodnih sezona na terenu igrači konačno pokazuju petlju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac je ove sezone odigrao 25 utakmica za Crvene đavole i postigao je dva pogotka. Međutim, ono što radi na sredini terena i u odbranbenim zadacima je zaista impresivno i postao je miljenik navijača ovog tima.

Podsjetimo, sjajni veznjak je prethodno 10 godina nosio dres Real Madrida s kojim je osvojio apsolutno sve, a u karijeri je još nastupao za ekipu Sao Paula.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi