Sramotno simuliranje Casemira kakvo fudbalski svijet nije vidio prije, sudija nasjeo na prevaru

Brazilac dobio žestoke kritike

Sramotno simuliranje Casemira kakvo fudbalski svijet nije vidio prije, sudija nasjeo na prevaru

E. Čaušević

Na Wembleyju se igra trenutno veliko finale FA Kupa između gradskih rivala Manchester Cityja i Manchester Uniteda, a Građani su nakon svega 13 sekundi utakmice poveli sa 1:0 spektakularnim golom Ilkayja Gundogana, no Crveni đavoli su poravnali na 1:1 golom Brune Fernandesa iz penala.

Utakmica na kultnom stadionu u Londonu počela je na spektakularan način jer je City sa 1:0 poveo već u 13. sekundi kada je Ilkay Gundogan postigao fantastičan pogodak koji je šokirao igrače i navijače Uniteda.

Međutim, United je uspio do kraja prvog poluvremena da se vrati u utakmicu i poravna na 1:1.

Nakon jedne sporne situacije sudija je gledao VAR i nakon toga svirao penal za Manchester United, a pogodak za poravnanje rezultata postigao je Bruno Fernandes.

No, jedna od situacija koje su obilježile prvo poluvrijeme desila se u 12. minuti kada su u centru pažnje bili Casemiro i Akanji.

Sudija je svirao prekršaj za Manchester United kada je vidio da se Casemiro previja od "bolova" nakon duela s igračem Cityja, no usporeni snimak pokazao je šta se zapravo desilo i kako je Brazilac svojim simuliranjem sve prevario.

Oglasi

Akanji se žalio da je on taj koji je dobio udarac, te su igrači Cityja pokušali objasniti sudiji šta se desilo, ali on ih nije želio čuti.

Na usporenom snimku vidjelo se kako je Casemiro bio taj koji je žestoko nagazio igrača Cityja i o onda je ničim izazvan on bio taj koji se bacio na pod kao da je dobio udarac što je bilo jasno da se nije desilo.

Nevjerovatno simuliranje Casemira pogledajte OVDJE.

Za Casemira nije baš prvi put da simulira na takav način i da zbog toga navlači na sebe gnjev javnosti jer je imao on takvih situacija i dok je igrao za Real Madrid.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Sta ocekivati od realove skole,sad ciganija Jos veca..... Boze sacuvaj
3 1
Sioux1921
Cuj svijet nije vidio prije dosta smo se nagledali busquets,alvesa i ostalih barceloninih igraca
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi