Hrvat ruši sve rekorde: Joško Gvardiol postaje najskuplji defanzivac u historiji
Hrvatski defanzivac bi ovog ljeta mogao porušiti sve rekorde (Foto: EPA)

City spreman izdvojiti 100 miliona eura

Hrvat ruši sve rekorde: Joško Gvardiol postaje najskuplji defanzivac u historiji

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Joško Gvardiol (21) mogao bi ovog ljeta postati najskuplji defanzivac svijeta. Fenomenalnog igrača RB Leipziga želi Manchester City i spreman je platiti nevjerovatnih 100 miliona eura za njegove usluge.

Joško Gvardiol već nekoliko godina unazad igra vrhunski fudbal. Briljira 21-godišnjak u dresu RB Leipziga, ali i u dresu reprezentacije Hrvatske.

Fenomenalni nastupi Gvardiolu bi ovog ljeta mogli donijeti ogroman transfer. Lako bi se moglo desiti da upravo on postane najskuplji defanzivac u historiji fudbala.

Manchester City želi vidjeti Hrvata u svojim redovima. Menadžer Građana Pep Guardiola veliki je zaljubljenik u igru ovog 21-godišnjaka i učinit će sve da ga dovede u svoje redove.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Csej0kkrxqc/[/instagram]

Učiniti sve znači i platiti 100 miliona eura koliko RB Leipzig traži za njegove usluge. Cijenu nemaju namjeru spuštati, no City ima sasvim dovoljno novca da posao završi kada im je to želja.

Oglasi

Gvardiol bi tako već ovog ljeta mogao postati najskuplji defanzivac ikad, a treba istaći da se on pored engleskog prvaka povezivao i s Real Madridom, timom za kojeg navija.

Joško Gvardiol je član RB Leipziga od 2021. godine. Plaćen je zagrebačkom Dinamu samo 19 miliona eura i prodajom bi njemački tim zaradio zaista ogromnu cifru za samo dvije godine.

Hrvatski defanzivac je protekle sezone odigrao 41 utakmicu za RB Leipzig i zabio je tri pogotka. Ukupno je u dresu njemačkog tima odradio 87 nastupa uz pet pogodaka i tri asistencije.

Podsjetimo, trenutni rekorder kao najskuplji defanzivac svijeta je igrač Manchester Uniteda Harry Maguire za kojeg su Crveni đavoli 2019. godine Leicesteru platili nevjerovatnih 87 miliona eura.

Momak od 100 miliona oduševio navijače autom u kojem se pojavio: "I ja vozim isti"

Joško Gvardiol ima samo 21 godinu, ali već je odavno poznat u svijetu fudbala i veliki klubovi čine sve kako bi ga nagovorili da dođe u njihove redove.

Oglasi

Ovaj sjajni fudbaler koji nastupa za RB Leipzig najviše se povezivao s londonskim Chelseajem, a u igru za njegov potpis uključili su se Real Madrid i Manchester City.

Pretpostavlja se da bi njemački klub na transferu Joška Gvardiola mogao zaraditi i do 100 miliona eura, ali ovaj momak je i dalje čvrsto na zemlji i priče o velikom transferu ga ne pogađaju.

Koliko je skroman Gvardiol i njegova porodica su potvrdili tokom slavlja u Hrvatskoj kada se na proslavi trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru pojavio u automobilu koji košta nekoliko hiljada maraka.

Fiat Punto u kojem se pojavio oduševio je navijače širom svijeta. Ne mogu da vjeruju da ovaj dečko nije poletio previše u zvijezde.

"I ja vozim isti ovakav. Ne mogu da vjerujem koliko je skroman", samo je jedan od komentara oduševljenih fanova na društvenim mrežama.

Treba istaći da je Gvardiol nakon potpisa za RB Leipzig od bonusa kojeg je dobio kupio porodici kuću izvan Zagreba. Ne želi se previše razbacivati novcem, a i roditelji mu to ne dozvoljavaju, pa nije nikakvo čudo što se još uvijek voze u starom Puntu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Joško je nedavno govorio i o planovima za budućnost. Ne zanimaju ga previše pisanja o velikom transferu.

"Moj agent se brine o tome i vidjet ćemo šta će se dogoditi. Trenutno sam sretan i zadovoljan u Leipzigu, ali nikad se ne zna", rekao je hrvatski defanzivac.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Tutumaca
Tako sam i ja srao al ne dugo
0 1
MaDaj
Platit će ovoliko al na krcu hahah
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi