Jasno je zašto Manchester City želi Hrvata: Guardiola i Kovačić su savršen spoj!

Transfer pred realizacijom

Jasno je zašto Manchester City želi Hrvata: Guardiola i Kovačić su savršen spoj!

E. Oštraković

Samo godinu dana nakon što je Manchester City prodao Raheema Sterlinga u Chelsea za 47.5 miliona funti, dva kluba iz Premiershipa ponovo su spremna da posluju.

Naime, sada bi sa Stamford Bridgea na Etihad trebao preći reprezentativac Hrvatske, Mateo Kovačić.

Kovačić ulazi u posljednju goidnu ugovora sa Chelseajem i nema namjeru da produži saradnju, te je jasno zašto ovaj klub želi da ga proda.

U klub je stigao Enzo Fernandez, a očekuje se i dolazak još nekoliko pojačanja ovog ljeta, te Kovačić želi da ide.

Talenat koji Kovačić posjeduje nikada nije doveden pod znak pitanja. Svi treneri u Chelseaju su mu se uvijek divili.

Navodno je Guardiola veliki fan Kovačića je prosto voli stil igre ovog fudbalera i to datira još iz njegovog vremena u Real Madridu.

Oglasi

Ukoliko se sjetite tog vremena, Guardiola ga je čak pokušao dovesti u Manchester City, ali nisu se uspjeli dogovoriti.

Guardiola Kovačića vidi kao savršenu "osmicu" u sistemu Manchester Cityja, nešto što trenutno rade Gundogan ili Bernardo Silva.

Najveća prednost Hrvata jeste to što se lako izvlači iz teških situacija čak i kad je pod ogromnim pritiskom protivnika.

Za Kovačića Guardola smatra i to da je jedan od najboljih fudbalera kada je riječ o tranziciji i upravo to želi da dobije njegovim dovođenjem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga ima sjajan pregled igre, može zadržati loptu u svakoj situaciji i na svakom dijelu terena što je ogromna prednost za tim u kojem nastupa.

Svi znamo kako je u posljednjim sezonama igrao Kovačić, a zaista je zastrašujuće i pomisliti kakav će igrač biti pod vodstvom Guardiole.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije