Casillas od ljeta u Premiershipu
Foto: EPA

Dolazi u Newcastle

Casillas od ljeta u Premiershipu

M. Šljivak

Legendarni španski golman Iker Casillas (36) još uvijek nema namjeru da završi karijeru.

Iako će za dva mjeseca napuniti 37 godina, nekada najbolji golman svijeta želi i dalje braniti, a karijeru će vjerovatno nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Portugalski mediji objavili su jutros kako je interes za njega pokazala španska ekipa Real Betis, ali Casillas ima namjeru da se oproba u Premiershipu.

On će, kako stvari stoje, od ljeta postati novi golman Newcastle Uniteda. Englezi tvrde da je dogovor već praktično gotov i Svrake bi mogle dobiti veliko pojačanje za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Casillas je trenutno golman Porta. Ipak, odlučio je da ode nakon što je preselio na klupu, a čini se kako ćemo ga konačno gledati u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi