Istinska legenda: Iker obara rekorde u Ligi prvaka

Legendarni golman

Istinska legenda: Iker obara rekorde u Ligi prvaka

Legendarni golman koji trenutno čuva mrežu Porta Ikera Casillas večeras je bio veoma dobar na golu portugalske ekipe tokom gostovanja kod Liverpoola.

Porto je eliminisan iz Lige prvaka jer je u prvom meču izgubio sa 5:0 na domaćem terenu, a večeras su na Anfieldu mreže mirovale i bilo je 0:0.

Iker Casillas ima razloga da bude ponosan na svoje brojke jer je večeras po 58. put sačuvao mrežu u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju i po tome je rekorder.

Iza njega je nekadašnji golman Manchester Uniteda Edwin van der Sar koji je imao 51 'clean sheet'. Na trećem mjestu je Petr Cech sa 49 clean sheetova, a potom slijede Gianluihi Buffon i Vicotr Valdes.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Večeras je Iker upisao svoj 167. nastup u Ligi prvaka po čemu je također rekorder, a iza njega je Xavi sa 151 nastupom, pa Cristiano Ronaldo sa tri manje.

Mnogi smatraju da je večerašnji meč bio posljednji u Ligi prvaka za Ikera u dresu Porta, a veliko je pitanje gdje ćemo ga gledati naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti