Casillas nakon četiri godine otkrio da li je odbio braniti protiv Hrvatske na Euru

Otvorio dušu u dokumentarcu

Casillas nakon četiri godine otkrio da li je odbio braniti protiv Hrvatske na Euru

E. Čaušević

Iker Casillas je ljetos odlučio završiti svoju karijeru u kojoj je s Real Madridom i reprezentacijom osvojio sve što se moglo osvojiti.

Međutim, Casillas nije imao baš bajan kraj u selekciji Crvene furije nakon debakla na Mundijalu 2014. godine, te dvije godina kasnije na Evropskom prvenstvu koje se igralo u Francuskoj.

Casillas je odlučio snimiti dokumentarac o svojoj karijeri, a posljednji dio prikazan je jučer na Movistaru. On se dotakao EP-a od prije četiri godine kada se Španci baš nisu proslavili. Oni su ispali već u šesnaestini finala kada ih je Italija pobijedila sa 2:0.

No, veoma zanimljivo bilo je u grupnoj fazi gdje su u posljednjem kolu Hrvatska i Španija igrale meč za prvo mjesto. Vatreni su uspjeli slaviti sa 2:1 i doći do prve pozicije, a nakon te utakmice Casillas se našao na udaru španske javnosti.

Navodno, Vicente Del Bosque je htio da Casillas brani u toj utakmici iako je David de Gea branio u prve dvije. No, tada u javnost dolazi informacija da je Casillas odbio da igra zbog čega je dobio velike kritike.

Četiri godine kasnije legendarni golman odlučio je da otkrije šta se zaista dešavalo pred utakmicu s Hrvatskom.

"Selektor je rekao da želi da ja branim na toj utakmici, ali sam mu odgovorio da bi bilo bolje da nastavi s Davidom. Nisam smatrao da zaslužujem da branim tu treću utakmicu koja je bila posljednja u grupi. Sreća je pa sam na kraju rekao ne, jer smo izgubili. Siguran sam da bih ja bio kriv za sve baš kao nakon Mundijala 2014. jer sam osjećao da se neće dobro završiti", rekao je Casillas.

Legendarni golman nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj više nije branio za Crvenu furiju, ali je s ovom selekcijom uspio da osvoji dva Evropska i jedno Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije