Casillasove suze i jecaji: Hala Madrid

Oprostio se od voljenog kluba

Casillasove suze i jecaji: Hala Madrid

Adnan Beganović

Legendarni španski golman Iker Casillas danas se na press konferenciji i službeno oprostio od Reala Madrida čije boje je branio još od davne 1999. godine.

Legenda "kraljevskog kluba" karijeru će snastaviti i Portu, a rastanak s Realom očekivano je teško podnio.

"Želim vam se zahvaliti što ste u ovom teškom trenutku došli i dali mi podršku. Ovdje sam danas stigao kako bih se oprostio od vas i od Real Madrida. Od juče ne pripadam ovom klubu, a u Porto idem iz dva razloga. Prvi je plan i vizija portugalskog kluba, a drugi je podrška koju mi je dao taj klub, pogotovo u nekoliko posljednjih dana. Idem tamo da se borim za sve trofeje koji su u opticaju", izjavio je vidno potreseni Casillas.

Nakon toga legendarni golman se oprostio i od navijača Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Došao je trenutak kada moram reći zbogom instituciji koja mi je dala sve. Ostvario sam svoje snove, a kao da je bilo juče kada sam sa devet godina prvi put obukao dres ovog slavnog kluba. Ovdje sam se osjećao voljen i poštovan, a Real me formirao kao čovjeka i kao igrača. Hvala mojim roditeljima, mojoj porodici i hvala mojim saigračima. Zajedno smo tokom svih ovih godina proživljavali nevjerovatne trenutke. Hvala i svim trenerima, klupskim radnicima, koji su mi uvijek davali savjete, pa i u najtežim momentima. Hvala Realu na podršci, a volio bih da ostanem upamćen kao dobar čovjek, ne kao dobar ili loš golman. Posebno hvala navijačima, njihovu podršku nikada neću zaboraviti. Neću da kažem zbogom jer vidjet ćemo se ponovo ovdje. Pratim vas gdje god da idem. Hala Madrid", zaključio je Casillas.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.