Čataković sa dva gola junak Trenčina

U sjajnoj je formi bivši dragulj tima sa Koševa

Čataković sa dva gola junak Trenčina

S. Grebović

Bivši igrač FK Sarajevo Hamza Čataković, nastavlja da rešeta mreže u Slovačkoj.

Jučer je njegov Trenčin na domaćem terenu savladao Podbrezovu sa visokih 4:0, a naš internacionalac je bio strijelac dva pogotka.

Prvi gol je postigao sa bijele tačke pred kraj prvog poluvremena, a drugi put je bio precizan u 71. minuti kada je izbio sam pred gostujućeg golmana i hladnokrvno pospremio loptu u mrežu.

Trenčin je tako ostao u trci za opstanak u društvu najboljih jer kolo prije kraja na pretposljednoj poziciji, koja vodi u niži rang ima 30 bodova, jedan manje od ekipe Zlate Moravce koja je u sigurnoj zoni.

U narednom kolu će Čatakovićeva ekipa na teško gostovanje Spartaku iz Trnave, dok će Moravce dočekati Nitru.

Bivši dragulj FK Sarajeva je sa nova dva gola izbio na drugu poziciju liste strijelaca sa 12 pogodaka, dok je na prvoj poziciji nedodirljivi Slovenac Sporar iz Slovana sa 19 golova na svom kontu.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Top Komentari

Nikoizniceg
Koji smo mi debilan mentalitet... plastika je svaki novo klub, samo zatos to nema historiju, a za 60 godina će biti onaj pravi klub... ista smiješna priča ide za europske klubove koji su tek od 2000-tih postali "ozbiljniji". E pa dragi ljudi, logika nam je nula. Neka uđe ta plastika, makar ima Kup BiH, dok se Velež samo takmiči, odnosno, Velež je "kosturski klub"...
1 0
Aduka
Djaba ste krecili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi