Bh. igrači sjajni u Slovačkoj: Zabijali Čataković, Mustedanagić i Tandir

Slovačka liga, 19. kolo:

Bh. igrači sjajni u Slovačkoj: Zabijali Čataković, Mustedanagić i Tandir

Bh. internacionalci Hamza Čataković, Zinedin Mustedanagić i Ismar Tandir nastavili su s dobrim igrama u Slovačkoj.

Čatakovićev Trenčin je u sklopu 19. kola Fortuna lige na svom terenu dočekao Senicu i na kraju slavio s visokih 3:0, a prvi gol na utakmici bio je djelo upravo ovog bh. napadača koji je mrežu zatresao u sedmoj minuti.

To je ujedno bio i jedini gol u prvom dijelu, a na novi se čekalo sve do samog finiša utakmice. U 82. minuti s bijele tačke je pogodio Ubbink, da bi isti igrač u nadoknadi asistirao Pauru za konačnih 3:0.

Čataković je protivničke mreže rešetao i u pripremnom periodu, a današnji gol nagovještava da će i u nastavku sezone predstavljati strah i trepet za protivničke odbrane.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Ubjedljiv trijumf ostvario je u Ružomberok čiji dres nose Zinedin Mustedanagić i Ismar Tandir. Ovaj tim je kao domaćin savladao Zlate Moravce s ubjedljivih 4:0, a pitanje pobjednika je bilo praktički riješeno već u prvom dijelu.

Golovima Kostadinova i Qosea domaći su na odmor otišli s prednošču od 2:0, da bi u drugom dijelu mrežu gostiju pogađali upravo Mustedanagić i Tandir za ubjedljivu pobjedu i proboj na četvrto mjesto Fortuna lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi