Čatakovićev Trenčin se na bolan način oprostio od Evropske lige

Aničić i Astana idu u grupe

Čatakovićev Trenčin se na bolan način oprostio od Evropske lige

Trenčin našeg Hamze Čatakovića ipak nije uspio da se domogne grupne faze Evropske lige zbog večerašnjeg poraza od AEK Larnace rezultatom 3:0.

Slovački tim je na Kipar doputovao sa rezultatom 1:1 iz prve utakmice što mu je davalo realne šanse da se nada iznenađenju, ali utakmica je počela loše po Trenčin koji je već od prvog minuta bio u rezultatskom zaostatku. Giannou je, tek što se krenulo s centra, zabio za vodstvo AEK-a od 1:0.

Domaći su vodstvo udvostručili u 36. minuti kada je pogodio Acoran, da bi konačnih 3:0 postavio Giannou u 65. minutu.

Hamza Čataković je u 67. minuti zaradio žuti karton, a na terenu je proveo cijeli meč.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Više uspjeha imao je Marin Aničić, koji je sa Astanom eliminisao APOEL i plasirao se u grupnu fazu. Nakon 90, a potom i dodatnih 30 minuta bilo je 1:0 za Astanu, koja je boljim izvođenjem penala napravila veliki uspjeh.

Reprezentativac BiH iz redova kazahstanskog tima je u 98. minuti dobio žuti karton, a u drugoj penal seriji je promašio sa bijele tačke što za njegov tim ipak nije bilo kobno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi