Catania: Montella ostaje naš trener

Catania: Montella ostaje naš trener

Edmir Škorić

U italijanskom prvoligašu Cataniji brzo su reagovali na glasine o mogućem prelasku njihovog trenera Vincenze Montelle u Romu.

Montella, igračka legenda Rome, spominjao se kao nasljednik Luisa Enriquea u rimskom klubu. Međutim, iz Catanije su poručili da on ostaje njihov trener i sljedeće sezone, iako ga, osim Rome, žele još Lazio, Napoli i Fiorentina.

 

"Montella će biti trener Catanije i sljedeće godine. Ima još godinu dana ugovora i nisam razgovarao s bilo kojom drugom ekipom, a kako poznajem dobro Rominog direktora, nisam razgovarao s njim o Montelli", izjavio je predsjednik Catanije Antonino Pulvirenti za Sky Sport u četvrtak, dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Što se mene tiče, Montella će biti naš trener i iduće godine. Za mene je Catanija superiornija od Rome i smetaju mi ovakve glasine, jer u nedjelju imamo veliku utakmicu protiv Udinesea, koju želimo pobijediti. Na kraju sezone, kao i obično, sjest ćemo s trenerom i napraviti planove za budućnost".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.