Catania penalima do pobjede nad Parmom

Kup Italije

Catania penalima do pobjede nad Parmom

Midhat Šljivak

Parma je na svom Ennio Tardiniju u susretu osmine finala italijanskog Kupa dočekala ekipu Catanie, a na kraju su gostujući fudbaleri slavili pobjedu nakon penala rezultatom 5:4 (1:1).

Parma je prva stigla do prednosti u ovom susretu. Igrao se 12. minut kada je Dorlan Pabon pogodio za vodstvo domaćih od 1:0. Ipak, radost domaćih navijača trajala je samo sedam minuta Massimo Gobbi je napravio penal, a odgovornost je preuzeo Francesco Lodi koji je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena ove utakmice.

Nastavak susreta nije donio golove, iako su oba tima imala nekoliko jako dobrih prilika za postizanje gola, te se ušlo u produžetke. Ni dodatnih 30 minuta nije donijelo golove, pa se pristupilo izvođenju penala.

Pabon je u prvoj seriji pogodio za Parmu, da bi Barreintos promašio za goste. Marchionni i Alvarez su u drugoj seriji bili precizni. Prvi ppromašaj Parme uslijedio je u trećoj seriji kada je Parolo bio neuspješan, da bi na 2:2 poravnao Lodi.
 
Ninis je pogodio za novo vodstvo Parme 3:2, a Bergessio je precizan za poravnanje na 3:3. Paletta je promašio u petoj odlučujućoj seriji šut za Parmu, da bi prolaz u četvrtfinale gostima donio Giovanni Marchese.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.