Ćatić: Imamo kvalitet, možemo slaviti u Velsu

Igrač PSV-a ponovo s U21 reprezentacijom

Ćatić: Imamo kvalitet, možemo slaviti u Velsu

Mlada fudbalska reprezentacija BiH predvođena Vinkom Marinovićem u Sarajevu se sprema za nastavak kvalifikacija.

Zmajići će 19. novembra u pohodu na Euro 2021. gostovati kod selekcije Velsa, a u tom susretu selektor će moći računati na nadu PSV-a Amara Ćatića koji je zbog povrede propustio prethodna okupljanja.

Ovaj brzonogi krilni napadač sretan je zbog povratka u nacionalni tim, a nakon prvog treninga istakao je i kako vjeruje da naš nacionalni tim može do pobjede u Wrexhamu.

„Drago mi je što sam opet tu i moje rame je sada dobro, potpuno sam se oporavio. Moramo se što bolje pripremiti za naredni meč. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou što mnogo olakšava stvari. Tek treba da analiziramo narednog protivnika, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni i da možemo ostvariti pobjedu u Velsu“, rekao je Ćatić.

Optimističan je i selektor Marinović.

"Vels je ekipa koja je do sada u kvalifikacijama pokazala dva lica. Pobijedili su Belgiju na svom terenu što znači da se radi o ozbiljnoj ekipi. Tu su uglavnom igrači iz engleskih premijerligaških ekipa. Imaju dosta dobre i kvalitetne fudbalere, brzi su u fazi napada. S druge strane izgubili su od Moldavije. Imaju nešto mlađi sastav i oscilacije u igri su možda i normalne. Nama je cilj da odigramo tamo što bolje i napravimo povoljan rezultat."

Mladi bh. fudbaleri u Sarajevu će boraviti sve do 17. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi