Marinović: Njemačka je kvalitetan rival, mi sada idemo probati dobiti Vels

Selektor našeg mladog tima nakon meča

Marinović: Njemačka je kvalitetan rival, mi sada idemo probati dobiti Vels

Mlada fudbalska reprezentacija BiH izgubila je danas u Zenici od Njemačke sa 2:0 u kvalifikacionom susretu za plasman na EURO. 

Nakon meča selektor Vinko Marinović nije mogao biti zadovoljan rezultatom, ali poručio je da je Njemačka ipak kvalitetnija ekipa.

"Prvo poluvrijeme smo izgledali dosta dobro na terenu dok Njemačka nije došla do gola. Možda da smo s pasom i posjedom lopte bili malo konkretniji stvari bi izgledale bolje. Međutim, mislim da smo dosta dobro odigrali drugo poluvrijeme ove utakmice. Imali smo svoje šanse i mislim da smo mogli postići gol. Možda bi tada utakmica otišla u nekom drugom pravc, pa bi možda i mi sada imali neki bolji rezultat. Ipak, mislim da je Njemačka bila kvalitetnija i ja im čestitam", rekao je Marinović.

"Njemačka je kvalitetna reprezentacija. Ona je i protiv Špnije imala posjed lopte i pitala se svih 90 minuta".

S kakvim ambicijama igramo dalje?

"Pa Njemačka je favorit u grupi, ali tek je treće kolo. Nijemci će vjerovatno dobijati i ove ostale utakmice. Nama je Vels sada dobra prilika za tu borbu za drugo mjesto. Naravno da ćemo htjeti da dobijemo tu utakmicu, posebno zbog toga što je Belgija tu izgubila. Mislim da ćemo se mi i Belgija na kraju boriti za to drugo mjesto", dodao je naš selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi