Zbog kojeg fudbalera je sportski direktor Juventusa išao u Pariz?
Čelnici Juventusa imaju ogromne planove za ljeto. Očekuju se velika pojačanja, a vidjet ćemo ko će na kraju završiti u Torinu (Foto: EPA)

Veznjak pojačava Bianconere

Zbog kojeg fudbalera je sportski direktor Juventusa išao u Pariz?

Midhat Šljivak

Fabio Paratici, sportski direktor torinskog Juventusa, boravio je tokom sedmice u Parizu.

Razlog posjete glavnom gradu Francuske su pregovori sa veznjakom Adrienom Rabiotom, koji na kraju sezone postaje slobodan igrač.

Rabiot već mjesecima ne igra za PSG. Uklonjen je iz tima nakon što je odbio da produži saradnju i posljedni meč za Svece je odigrao još u decembru prošle godine i od tada je pod suspenzijom.

Kako mu ugovor stiče na kraju sezone Rabiot će se konačno riječiti okova koje su mu stavili u Parizu. Juventus je ozbiljno zainteresovan za njegove usluge i žele ga angažovati ovog ljeta.

Paratici je otputovao u Pariz kako bi se sreo sa igračem i njegovim agentom. Sastanak je prošao veoma pozitivno i vrlo lako bi se moglo desiti da Rabiot obuče dres Stare dame iz Torina.

Ranije se ovaj 24-godišnji veznjak povezivao sa mnogobrojnim velikanima. Prije svega su interes za njega pokazivali Barcelona i Real Madrid, ali od odlaska u Španiju očigledno neće biti ništa.

Juventus je za sada najizglednija opcija za Rabiota čija je tržišna vrijednost 35 miliona eura.

Bianconeri će, kao što su to radili i prethodnih godina, još jednog vrhunskog fudbalera ugrabiti potpuno besplatno i jedino što će morati dogovarati je njegova plata u klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, to ne bi trebalo predstavljati velike probleme. Rabiot je željan fudbala i igre i sigurno da Juventusu može pružiti dodatni kvalitet na sredini terena.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Hoce Rabiota dzabe, vec dobili Ramsya iz Arsenala, sad mogu Costu, Pjanketa i Kedyru da prodaju za bar 120 miliona i eto para za iducu sezonu i Icardija u napad.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti