PSG traži pojačanja, ali očigledno da pogrešan čovjek radi taj posao
(Foto: EPA)

Antero Henrique ne može nikog da dovede

PSG traži pojačanja, ali očigledno da pogrešan čovjek radi taj posao

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG pokušava na sve načine dovesti novog napadača.

Prema pisanju francuskih medija, rukovodstvo tima iz Pariza svim silama se žele riješiti Urugvajca Edinsona Cavanija i već mu traže zamjenu.

Sportski direktor kluba Antero Henrique obavio je već razgovore sa nekoliko fudbalera ili njihovim agentima, ali za sada nije uspio apsolutno ništa da dogovori.

Lista napadača koje je kontaktirao djeluje impresivno. Na njoj su Mauro Icardi, Luka Jović, Romelu Lukaku i Moussa Dembele, a navodno su u prvom planu Icardi i Jović.

Međutim, kao i u prethodnom periodu Henrique nije imao previše uspjeha. Icardi je jednom nogom već u Juventusu, dok Jović želi samo u Real Madrid.

Tako će se na kraju PSG morati da okrene drugim opcijama. Jedna od njih je bio i Edin Džeko. Nudili su Parižani Romi Cavanija za bh. fudbalera, ali Vučica nema namjeru da plaća ogromnu godišnju platu urugvajskog napadača od 13 miliona eura.

PSG očigledno nema namjeru da stane sa ulaganjem u ekipu. Iako je najavljeno 'kresanje' budžeta za budućnost, pa čak i izlazak katarskih investitora iz kluba, u narednom periodu se očekuje dodatna potrošnja tima sa Parka Prinčeva.

Ko će na kraju zamijeniti Cavanija u PSG-u ostaje nam da vidimo. Stvari ne idu po njihovim planovima, ali plate koje nude svakako da privlače mnoge fudbalere.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, i drugi klubovi sada mogu ponuditi približna novčana sredstva, pa ni PSG nije u prednosti kao što je to bio prethodnih godina, kada su nemilice trošili na nove fudbalere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi