Cavani poduzeo konkretan korak, transfer sve izvjesniji

Želi da napusti Manchester

Cavani poduzeo konkretan korak, transfer sve izvjesniji

E. Škorić

Urugvajski reprezentativac Edinson Cavani odlučio je da napusti Manchester United.

Iskusni napadač ima ugovor do ljeta naredne godine i na meti je Barcelone, no da bi prešao u redove Katalonaca, zatražio je raskid ugovora sa engleskim timom.

Cavani je spreman potpisati ugovor na godinu i po dana s Barcelonom, koja ga želi odmah sada u januaru, iako bi bez odštete mogao doći na kraju sezone.

I sam Urugvajac želi da se sve riješi što prije, pa je čelnike Uniteda tražio raskid ugovora, vidjet ćemo hoće li oni i pristati na to.

On je izgubio svoje minute na Old Traffordu dolaskom Cristiana Ronalda, te vjeruje da bi se puno bolje snašao u Barceloni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cavani se ove sezone susreo i s nekoliko zdravstvenih problema, pa je iskorišten u samo devet utakmica u Manchester Unitedu, zabio je gol protiv Tottenhama, u Premier ligi, u 3:0 pobjedi njegovog tima.

Prethodno je u jesen 2020. godine stigao iz PSG-a kao slobodan igrač.

Top Komentari

hake
Steta sto nije ranije dosao u United. Ostavio bi velikog traga u Unitedu sasvim sigurno. I za ovo malo vremena sto je bio odlično se pokazao.
6 1
Miskee
Vrhunski igrac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi