Čeka se samo raskid ugovora: Barcelona riješila problem na poziciji napadača

Ništa od Alexisa

Čeka se samo raskid ugovora: Barcelona riješila problem na poziciji napadača

E. Čaušević

U Barceloni punom parom rade kako bi što spremniji dočekali januarski prelazni rok.

Jasno je već svima da se katalonski klub nalazi u velikoj finansijskoj krizi, te da ne mogu trošiti novac i dovoditi baš zvučna pojačanja iako su im ona sada itekako potrebna.

Barcelona pokušava prodati nekoliko fudbalera početkom januara kako bi skupili novac za pojačanja, ali je jasno da će im prioritet biti dovođenje slobodnih igrača ili posudbe.

Katalonski mediju jutros su objavili da je najveći problem Barcelone trenutno pozicija napadača jer Xavi tu ima samo Memphisa Depayja.

S Barcom se povezuje nekoliko iskusnih igrača, a na listi je sada i Edinson Cavani. Urugvajac nije zadovoljan statusom u Manchester Unitedu i želi da raskine ugovor što bi bio odličan posao za Barcelonu.

Navodno, Cavani je s Barcelonom sve već dogovorio i čeka se samo da riješi problem oko ugovora s Unitedom. Španski mediji prenijeli su da je Cavaniju ponuđen ugovor do ljeta 2023. godine.

Cavani je pristao čak i na znatno smanjenje plate i do kraja sezone bi zaradio 3.5 miliona eura, dok bi u narednoj sezoni inkasirao četiri miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo je objavio da je Cavani jednom nogom već u Barceloni i da očekuje da mu Manchester United neće praviti problem oko raskida ugovora.

Barcelona je prvobitno bila zainteresovana za Alexisa Sancheza kojeg je htjela dovesti na posudbu iz Intera, ali na kraju klubovi nisu postigli dogovor i od toga neće bit ništa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Budale dovode Cavanija umjesto da pregovaraju sa Haalandom
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi