Cavani primakao Napoli na tri boda Juventusu

Serija A

Cavani primakao Napoli na tri boda Juventusu

U popodnevnom terminu odigrano je šest utakmica 22. kola italijanske Serije A.

Kako sezona odmiče, tako Napoli igra sve bolje. Napolitanci su ovo kolo gostovali na sjeveru Italije kod Parme. Gosti su poveli u 20. minuti nakon prekrasne akcije, koju je u gol pretvorio Slovak Marek Hamsik.

Sredinom drugog poluvremena, Mljekari su preuzeli kontrolu nad utakmicom, te stvorili nekoliko ozbiljnih situacija pred golom gostujućeg golmana Morgana De Sanctisa.

Bolju igru Parma je krunisala u 74. minuti. Amauri je uposlio Samsonea, a lopta je udarila u Cannavara i prevarila De Sanctisa i Ennio Tardini je proključao.

Ipak, nakon primljenog gola, na scenu je stupio El Matador - Edinson Cavani. Urugvajac je u 85. minuti sjajno prevario odbranu Parme i matirao domaćeg golmana svojim 18. golom ove sezone.

Milan je na gostovanju kod Atalante 15. ovosezonskim golom sjajnog napadača Stephena El Shaarawaya obezbijedio nova tri boda.

Najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu ostvarila je ekipa Sampdorije, koja je sa ubjedljivih 6:0 savladala Pescaru. Domaće je u prednost nakon pola sata igre doveo Martins iz penala, a u 42. minuti svoj prvi do ukupno četiri gola na ovom susretu postigao je Icardi.

Golijada je nastavljena u 50. minuti, kad se u strijelce upisao Obiang. Potom je sjajni Icardi postigao tri uzastopna gola u 56., 59. i 72. minuti, za konačnih 6:0.


Hamsik (Napoli) by adrisamu


Cannavaro en p.p (Parma) vs Napoli by adrisamu
Stephan EL Shaarawy Goal Against Atalanta 27-1... by thewolf6
Ilicic (Palermo) by adrisamu
Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.