Cavani u odbranom društvu s Peleom, Messijem, Ronaldom...

Postigao 50 golova za reprezentaciju

Cavani u odbranom društvu s Peleom, Messijem, Ronaldom...

Urugvajski napadač Edinson Cavani sinoć je ušao u odabrano društvo.

Njegov Urugvaj je igrao protiv Argentine prijateljski susret u Tel Avivu, a isti je završen rezultatom 2:2.

Cavani je bio strijelac jednog od golova za svoju reprezentaciju čime se pridružio odabranom društvu južnoameričkih fudbalera koji su za svoje reprezentacije postigli po barem 50 golova.

Napadač PSG-a je sada baš na toj cifri od 50 datih golova za Urugvaj i nalazi se na osmoj poziciji ove liste. Zanimljivo, njegov saigrač iz reprezentacije Luis Suarez je tri mjesta ispred sa devet golova više.

Osim njih dvojice, na listi su Gabriel Batistuta (54), Romario (55), Neymar (61), Ronaldo (62), Leo Messi (70) i Pele (77).

Iako je Cavani već u poznim igračkim godinama, sigurno je pokazao da još uvijek može mnogo toga dati nacionalnom timu, samo je pitanje koliko još dugo planira igrati za Urugvaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi