Ćavar stigao na posudbu u 1. HNL

Novi klub za mladog bh. reprezentativca

Ćavar stigao na posudbu u 1. HNL

S. Mlaćo

Posljednjeg dana prijelaznog roka za NK Osijek je potpisao 20-godišnji Marijan Ćavar.

U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine dolazi na jednogodišnju posudbu iz Eintrachta Frankfurta, a hrvatski  tim će potom imati mogućnost otkupa njegova ugovora s bundesligašem.

Prema svemu sudeći, Osječani će u ovom mladom veznjaku dobiti vrlo upotrebljivog i kvalitetnog igrača koji je već zabilježio i dva nastupa za najbolju, A selekciju BiH pod vodstvom tamošnjeg selektora Roberta Prosinečkog. Protekle zime bio je u nacionalnoj momčadi koja je u Los Angelesu igrala neriješeno s SAD-om i doživjela minimalan poraz od Meksika, a oba puta je ušao u drugom poluvremenu.

Ćavara je u 'vatru gurnuo' trener Zrinjskog Blaž Slišković, a ovaj mu se odužio sjajnim partijama. Njegove partije nisu prošle nezapaženo pa je došla ponuda Eintrachta i transfer je ostvaren. Debitovao je protiv Bayern Munchena, ali su u ovom klubu procijenili da je bolje da ode na posudbu i skupi veću minutažu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nadamo se da će u Gradskom vrtu ispuniti i svoja i naša očekivanja i želimo mu pritom puno sreće i uspjeha", istakli su iz NK Osijek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi